Biomedica

Anestezija i intenzivna njega

U modernoj anesteziji, poželjna je raznovrsna medicinska oprema u ovisnosti o potrebi za korištenje anastezije u vidu prenosivih uređaja u operaciji ili podrške intenzivnoj njezi, te tipu anestetika koji se primjenjuje.

Anesteziolog mora imati sveobuhvatno i kompletno znanje o proizvodnji i upotrebi različitih medicinskih gasova, anestetika i para, medicinskih pomagala za  disanje i raznovrsnost anestetičkih mašina (uključujući isparivače, ventilatori i manometre) i odgovarajuće sigurnosne karakteristike, opasnosti i ograničenja svakog komada opreme.

Pacijenti kojima je potrebna intenzivna njega mogu imati potrebu za podrškom vezano  za njihovo nestabilno stanje  (hipertenzija / hipotenzija) disajnih puteva ili respiratorna pomagala (kao što je  ventilator), akutno zatajenje bubrega, potencijalno smrtonosne srčane aritmije, ili kumulativne efekte  s višestrukim zatajenjem organa, češće nazvanim sindromom multiple disfunkcije. Oni mogu biti primljeni na intenzivni odjel / invazivni monitoring, jer je za njihov oporavak od ključne važnosti par sati nakon velike operacije kada je pacijent previše nestabilan da se prebaci u bolničku sobu koja nema intenzivnu njegu.

U našem asortimanu možete pronaći mnoge proizvode koji su neophodni za anesteziju i  odjel intenzivne njege:

  • Zatvoreni uređaji bez igala napravljen prema specifikaciji za pacijenta
  • Sterilni zavoji
  • Hemofiltracioni uređaji
  • Monitoring  pacijenta
  • Centralni venski kateteri